Home Actueel Nieuws Veiligheid OpenSesame ICT getoetst

Veiligheid OpenSesame ICT formeel getoetst: ISO 27001:2017

OpenSesame ICT is eind 2018 wederom goed onderweg. Begin 2018 werd het ISO 9001:2015 certificaat behaald, inmiddels is ook het ISO 27001:2017 certificeringstraject afgerond. ,,Belangrijk”, licht technisch directeur Nico de Vries toe: ,,want OpenSesame ICT staat voor kwaliteit en veiligheid. Dat zit in ons DNA en dat bieden we onze opdrachtgevers met OpenIMS. We leveren voor veel opdrachtgevers bedrijfskritische document management systemen en OpenIMS is voor vele een voortdurende verbetermotor. Uiteraard hebben we onze eigen bedrijfsvoering daar ook op ingericht en dan komt er een moment dat je de tijd moet nemen die kwaliteit en veilgheid te laten toetsen. Onafhankelijk en aantoonbaar. Want we kunnen zelf wel vinden dat alles optimaal is ingeregeld, maar je wilt niet je eigen vlees keuren. Daarom de ISO-certificeringen. Met ISO 9001 en ISO 27001 zijn de belangrijkste stappen gezet.”

iso27001_logo

Het ISO 9001:2015 certtificaat bevestigt wat opdrachtegevers al weten: OpenSesame ICT komt no-nonsense de juiste afspraken na en kan dat doordat alle processen op orde zijn en voldoen aan alle wet- en regelgeving. ,,Onze mensen doen wat is afgesproken en we verbeteren ons voortdurend. Deze certificering van onze kwaliteit was daarom betrekkelijk eenvoudig. 

ISO 27001:2017 gaat om de veiligheid van data. Niet louter dat OpenIMS en onze Cloud hosting veilig is, dat is veilig. Wel dat onze mensen nog zorgvuldiger met de bedrijfsinformatie om moeten gaan. Dat vraagt een andere mindset en dat komt erg precies.” Ook dat is nu getoetst en gecertificeerd.

De certificering maakt voor commercieel directeur Wieger Kunst de business development eenvoudiger: ,,Bij Europese aanbestedingen volstaat nu een vinkje, terwijl we in het verleden handboeken en interne procedures moesten laten zien. Het is voor veel opdrachtgevers ook prettig. Het is gewoon direct duidelijk dat we kwaliteit én veilgheid leveren en voortdurend verbetering realiseren. Potentiele opdrachtgevers zullen het in toenemende mate ook eisen.

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

www.osict.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.