Home Klantcases Mobility Card Services

Met OpenSesame geen omkijken naar CRM!

,,Eigenlijk doet OpenSesame in de ICT wat wij in het OV doen: je hebt er als klant geen omkijken meer naar. Onze klant wil makkelijk, goedkoop en overzichtelijk met het openbaar vervoer kunnen reizen. Met hetzelfde gemak als automobilisten in hun lease auto. Daar zorgen wij voor. Klanten van OpenSesame, zoals wij, willen dat het systeem gewoon werkt. Dat, als mensen vragen hoe het gaat, je het eigenlijk niet eens precies weet. Zo goed.” Maar Victor van den Berg is goed voorbereid op het interview en weet wel precies wat OpenSesame betekent voor Mobility Card Services en dus voor de 20.000 eindgebruikers.

De adjunct-directeur is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding en de indrukwekkende impact die de overgang van Excelletjes naar SugarCRM heeft gehad. De sterk verbeterde dienstverlening past in de bredere ontwikkeling die Mobility Card Services doormaakte. Tien jaar geleden begonnen als Mobility Managers  maakte het consultancy bureau in de personenmobiliteit naam met projecten als ‘Utrecht Bereikbaar’ en ‘IJmond Bereikbaar’. Daarin ging het om de communicatie met eindgebruikers. Met heel veel kennis en ervaring binnen de organisatie werd een productentak afgesplitst onder de naam Mobility Card Services. Met de ambitie binnen vijf jaar de grootste dienstverlener te zijn op het gebied van mobiliteit.. Van den Berg: “Wij kennen de wereld van OV tot in detail én weten hoe we alles aan de achterkant moeten regelen. Dat is onze kracht. We zijn uniek in het bedienen van forenzen en wij gaan verder dan alleen het advies: we zitten met werkgevers aan tafel om mee te denken over hun mobiliteitsbeleid en handelen tegelijkertijd alle operationele zaken rondom de OV-passen af. Een one stop shop. Ondertussen kijken we vooruit: hoe kan er nog slimmer of voordeliger, onbezorgd gereisd worden? Hoe kan de bereikbaarheid verbeterd worden?”

Krachtige tools
Hoe groot de kracht van inzicht is, staat Van den Berg helder voor ogen. Toch denkt hij over CRM als oplossing ambivalent: ,,Het zijn vaak heel krachtige tools, die zelden volledig worden gebruikt. Ze worden goed verkocht, redelijk geïmplementeerd en slecht gebruikt.”
Mobility Card Services ging dat anders doen, in samenwerking met OpenSesame. ,,Met OpenSesame kon het snel, wat een vereiste was omdat we zes weken voor een nieuw groot contract zaten: de introductie van de QB Pas. Een vervoerspas waar inmiddels meer dan 15.000 reizigers gebruik van maken.

Meer lezen? Lees de volledige CASE hiernaast.

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

www.osict.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.